Information
 
Bestsellers
 
Currency
 
Shopping Cart
0 items
 
Categories
 
Advertisement
 

Brainy Sugar Energy BSE1234Kids

Brainy Sugar Energy BSE1234Kids
Click to enlarge
Price: RM98.50
Availability: In Stock
Model: Energy BSE1234Kids
Average Rating: Not Rated


Share This

Brainy Sugar Energy BSE1234Kids 

(Formula Untuk Pembentukan Sahsiah)

                                                                                                                         Kemaskini : 13 April 2011

Brainy Sugar Energy BSE1234Kids

 

Kumpulan empat jenis/peringkat formula:

1. Happy Genius - Tahap Spiritual

2. Emotional Quotient - Tahap Emosi

3. Super Smart - Tahap Mental

4. Bold & Brainy - Tahap Fizikal

Formula ini menerbitkan rangsangan bahagian otak yang paling dasar iaitu nukleus sel-sel yang berkemampuan 'berfikir' sendiri untuk melaksanakan berjuta fungsi di dalam tubuh. Namun sel-sel di otak juga memerlukan tenaga untuk melaksanakan fungsinya maka di dalam hal ini, formula BSE1234Kids amat membantu meningkatkan rangsangan berfikir melalui tenaga yang dibekalkannya dan isyarat gelombang yang dibawa bersama.

 

Zaman kanak-kanak sepatutnya diisi dengan minat dan gaya berfikir yang matang serta kreatif supaya masanya dapat diisi dengan pembentukan akhlak murni dan bijaksana. Kebijaksanaan emosi adalah amat penting yang perlu diutamakan di samping kecerdasan 'ceria', pintar akal dan juga matang.

 

Kekuatan berfikir amat berkait rapat dengan struktur molekul yang terbentuk di dalam otak. Kajian mendapati molekul gula tertentu amat bersamaan dengan molekul otak yang sedang berfikir. Apabila akal berfikir, enzim-enzim bertindak manakala asid amino mencari pasangan-pasangan unsur dan hormon dirembeskan. Hasilnya, sistem imun dan antibodi dapat diperkuatkan.

 

Otak sebenarnya suatu ruangan yang kosong dan tidak seharusnya disempitkan apabila kurang berfikir atau terlalu banyak memikirkan perkara negatif dan tiada kesudahannya, ataupun disebabkan oleh pemikiran yang telah tertutup.

 

Oleh itu di antara manfaat formula ini ialah, kanak-kanak akan lebih menggunakan akal yang rasional dalam pemikirannya, bagi yang telah dewasa formula ini selain meningkatkan tenaga berfikir positif dan kreatif, ia membantu mengembalikan semula tenaga atau masa yang telah terlepas kepada kedudukan asalnya yang sesuai dalam hukum keseimbangannya, sehingga membantu memperbaiki tahap kesihatan secara keseluruhan mengikut level diri.

 

Kaedah pengambilan:

Bagi setiap tahap formula (1 hingga 4) ambil sebanyak 3 -5 biji setiap satu jam dengan anggaran 9 kali sehari. Sila kemam atau masukkan ke dalam 1/4 gelas air. (Setiap botol dalam tempoh seminggu). Boleh juga melalui proses diagnosis untuk penentuan dosej yang seimbang dengan keperluan tubuh.

 

Write Review
Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad            Good

Enter the code in the box below:

There are no additional images for this product.